Com treballo

 

1470907785583

La meva forma d’entendre la psicoteràpia és la d’un procés d’acompanyament i canvi personal, que parteix de la idea que tota persona té dins seu els recursos necessaris per trobar alternatives de millora i, créixer.
Un procés en el qual la persona se senti escoltada i confiada. Un mètode compassiu i afectuós que demana un entorn segur per abordar les dificultats i així superar les limitacions que el porten a fer aquest pas.
M’agrada estar al teu costat, que compartim, perquè siguis més conscient i feliç. Així doncs, mitjançant un vincle terapèutic respectuós pel qual ets i des d’on parteixes, contribuir al fet que siguis capaç de crear un nou marc d’identitat i habilitats. Ja que com ben bé diu la Programació Neurolingüística -PNL-: el mapa no és el territori.
Aquesta frase ens ve a dir que totes les persones tenim la nostra manera de veure i viure la vida, i que no responem al món tal com és, sinó que reaccionem davant ell d’acord a aquest mapa nostre. O sigui, que la nostra experiència de la realitat és subjectiva i moltes vegades disfuncional perquè construïm mapes poc útils. Fins i tot algun d’aquests plànols queden fixats, estàtics i són perillosament repetitius i automàtics (per exemple fumar) encara que ens fan mal o fan mal als altres. És el terrible i limitador «jo sóc així», a l’hora de relacionar-nos amb el món, les altres persones i amb nosaltres mateixos. Per això, a mi no m’interessen els mapes verdaders, si els mapes més útils i efectius. Aquells que disposen de major nombre d’alternatives per aconseguir l’objectiu desitjat. Convençut que tots tenim mecanismes de reelaboració d’aquests marcs i l’oportunitat d’actualitzar-los.
Sempre partirem que estàs en un estat actual i vols arribar a un estat desitjat. Potser és una situació que defineixes com a problema o una crisi vital, potser una situació de dol o separació, però per mi és quelcom que no té a veure amb si tens raó o no. Si no que aquesta conducta és poc útil, ineficaç o limitada per afrontar una realitat, resoldre el problema o aconseguir l’objectiu desitjat.
No m’interessa perquè fumes, si està bé o malament, perquè segurament té una intenció positiva per tu. Potser calmar l’ansietat, però el que volem és cercar altres possibilitats per gestionar-la. No ja amb el tabac sinó amb altres eines més saludables. Un altre marc, un altre mapa.
Així, mitjançant l’aplicació de diferents tècniques i estratègies treballarem la teva capacitat d’aprendre i poder accedir a respostes i recursos  -molts d’ells inconscients- que et poden ser més útils quan sigui necessari. Perquè sense dubtes, un problema també és una oportunitat d’aprendre quelcom nou i créixer. Ja que si fas el que sempre has fet obtindràs el que sempre has obtingut i, si vols nous resultats hauràs de fer quelcom nou.
Sempre fent una distinció entre la persona i el comportament, ja que les persones som més que un determinat comportament en un determinat context. Per això, no es tracta d’anul·lar o esborrar cap conducta, sinó d’aprendre conductes alternatives, noves. Obrir-se a l’inconscient creatiu generador d’infinites possibilitats…

Una millora que comprovaràs per tu mateix/a amb la primera sessió. T’adonaràs que alguna cosa ha canviat dins teu i desitjaràs continuar per consolidar-ho, a la recerca de l’estat desitjat.