Sobre mi


cropped-15342602547271.jpg

Diplomat Universitari en Treball Social amb més de 20 anys d’experiència en l’àmbit social, treballant amb i per a les persones en diferents camps d’intervenció (Salut Mental, Drogodependències, Discapacitat Intel·lectual, Justícia Juvenil, Gent Gran, Immigració i Asil,  etc.). Bagatge que m’ha possibilitat un profund recorregut vital i professional per la bellesa i la generositat humana encara que també pel dolor i el sofriment. Situacions problemàtiques moltes d’elles que m’han requerit i estimulat a contribuir decididament a l’aprenentatge, al creixement i el canvi. Principalment des de l’escolta i l’acompanyament proper.
Una formació bàsica que he complementat amb multitud de cursos en totes aquestes àrees, destacant un Màster en Prevenció i Tractament de Conductes Addictives.
Així mateix, desitjo ressaltar la meva formació en una de les eines més naturals i poderoses del coneixement humà: la Hipnosi Ericksoniana i desenvolupaments derivats de la mateixa, com el Trance Generatiu. Tècnica acreditada, mitjançant el diàleg conscient-inconscient, per establir o reparar els vincles de sintonia amb un mateix i els altres. Recurs que pot ser aplicat a l’equilibri del sistema cos–ment–societat, al restabliment de la salut física i mental, a la connexió amb la mateixa saviesa interior i, a l’enriquiment de les nostres relacions personals i professionals.
A més, vull destacar una valuosa formació en Programació Neurolingüística -PNL-. Un model psicoterapèutic per entendre el món que ens envolta basat en l’experiència subjectiva, de cadascú. Que ens ensenya a connectar amb la nostra intel·ligència emocional, fluir i millorar el nostre dia a dia, disminuint l’estrès i establint relacions “jo guanyo-tu guanyes”. Una instrucció que em permet conèixer les eines precises per acompanyar la modificació de patrons insans en l’experiència personal i les relacions humanes.
Amb molt afecte desitjo sobresortir la meva formació i experiència en l’Acompanyament Terapèutic en Processos de Dol i Separació.
Vull comentar també, que fa més de 15 anys vaig integrar en la meva vida quotidiana la pràctica de la Meditació Vipassana -Veure les coses tal com són-. Una de les tècniques de meditació més antigues. Una cura universal per a problemes universals, tot un art, l’Art de Viure. Una pràctica continuada (retirs, cursos, etc.) que entronca amb el modern Mindfulness Atenció Plena-, i el MBSR -Programa de Reducció de l’Estrès basat en la Consciència Plena-. Un programa psico-educatiu, experimental i interactiu desenvolupat per Jon Kabat-Zinn, de la Facultat de Medicina de la Univ. de Massachusetts (EUA).
Un lloc important l’ocupa la meva capacitació en Reiki, una teràpia natural molt apropiada pel reequilibri emocional, físic i mental. Una eina complementària i de suport als tractaments mèdics que ajuda a alleujar del dolor, els efectes secundaris dels tractaments, que redueix el procés de recuperació, energitza l’organisme i afavoreix la creativitat i l’alegria de viure.
Finalment, desitjo comentar la meva formació continuada com Clown amb diferents mestres (Merche Ochoa, Eric de Bont, Alex Navarro, Caroline Dream, Pablo Gomis, Anton Valen, etc.). El pallasso és moltes més coses però essencialment és un creador,  i un provocador de rialles. D’entre els senyals emocionals, el somriure és la més contagiosa de totes, i el fet de somriure encoratja els sentiments positius. La qüestió és doncs, obrir la porta a les emocions, a l’innocent, l’ingenu i fins i tot, el ridícul personatge que tots som. Deixar anar l’après en el nostre camí cap a l’adultesa, llevar-nos les màscares que ens hem anat posant amb els anys, desmuntar les cuirasses que ens hem creat i, deixar així aflorar la bogeria interior sanadora, recuperant algunes de les pautes essencials de quan vam ser nens i nenes.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s